Van de decaan,

Hierbij ter herinnering de informatie over het webinar studiefinanciering, georganiseerd door DUO.

WEBINAR DUO
Studiefinanciering: hoe werkt het?

Uw kind doet dit jaar eindexamen. Een spannend jaar, waarin ook vooruit gekeken wordt naar het jaar erna. Het jaar waarin uw kind waarschijnlijk gaat studeren aan een hogeschool of universiteit!
Er komt dan veel op u af. Een studie kiezen, wel of niet op kamers. En hoe gaan we die studie financieren? Hoe zit dat eigenlijk met de studiefinanciering tegenwoordig? Is dat allemaal ‘leenstelsel’ geworden? Krijgt uw kind nog een bijdrage van de overheid of moet u als ouder de studie zelf betalen?

Het is verstandig om samen met uw kind op tijd te kijken naar de financiële gevolgen van studeren. Om u van alle informatie te voorzien, organiseert de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een webinar op donderdag 1 oktober om 19.30 uur. Een webinar is een voorlichting die u thuis achter de computer kunt bekijken. In de uitzending van ongeveer drie kwartier krijgt u alle informatie over de (toekomstige) studiefinanciering van uw kind. Tijdens de uitzending heeft u gelegenheid vragen te stellen aan medewerkers van DUO.
In het eerste webinar zal met name worden ingegaan op hoe studiefinanciering eruit ziet; bestanddelen, gift of lening, bedragen en de voorwaarden waaraan je moet voldoen. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan specifieke aandachtsgebieden, zoals bijvoorbeeld: studiefinanciering voor een studie in het buitenland.
In het tweede webinar, dat waarschijnlijk in het voorjaar van 2021 wordt gehouden (nog geen datum bekend), zal de nadruk liggen op praktische zaken zoals het aanvragen van de studiefinanciering en het studentenreisproduct. Als bijlage kunt u de flyer van DUO vinden met daarin de link om u aan te melden. De link is: Studiefinanciering hoger onderwijs: hoe werkt het?

Met vriendelijke groet,
Heleen Verseijl (decaan havo/vwo)

Onze agenda

20 jan

Jeugdgemeenteraad 4vwo (’s avonds)

  Buys Ballot
24 jan

KLT 6vwo Engels

  Buys Ballot
25 jan

KLT 4tl frans

 Hele dag   Buys Ballot
Geen evenementen gevonden!