Inloggen schoolaccount

De ontwikkelingen op het gebied van ICT gaan snel. ICT biedt mogelijkheden om de lessen op een andere manier aan te bieden, dat is één van de redenen waarom wij gebruik maken van Chromebooks in de les.

De afspraak is dat leerlingen op school werken op het schoolaccount, we merken echter dat leerlingen ook werken op een privé account waardoor sommige applicaties niet werken. Middels dit bericht willen we u informeren over de beslissing die wij hebben genomen om dit probleem te verhelpen.

Met ingang van 14 september is het op schooldagen alleen mogelijk om met het Chromebook in te loggen op het wifi netwerk van school middels het schoolaccount. Leerlingen kunnen dan niet meer op een Chromebook werken met een privé account tussen 8 uur ’s ochtends en 16.00 uur ’s middags.

Docenten zijn hierdoor in staat leerlingen meer te ondersteunen bij de les door webpagina’s en applicaties te openen op hun Chromebook. Dit is bijvoorbeeld handig als een docent de groep naar een website wilt laten gaan, zonder dat iedereen de url hoeft over te typen. Naast het openen, kun je webpagina’s en webapplicaties ook afsluiten voor één, meerdere of alle leerlingen tegelijk. Daarnaast kunnen docenten vanaf nu ook gebruik maken van de toetsmodus, zodat hij of zij alleen websites kan openen die door de docenten worden toegestaan. Zo houd je ze gefocust op de toets en kan er ondertussen niet gegoogled worden naar antwoorden. Dit werkt niet als leerlingen met een privé account verbinding hebben met het wifi netwerk.

We snappen dat het voor leerlingen in de pauze minder prettig is omdat ze dan geen gebruik kunnen maken van de programma’s die zijn opgeslagen onder hun privé account. Wij denken echter dat met deze maatregel het Chromebook onder schooltijd effectiever ingezet kan worden.

Voor vragen kunt u mailen naar helpdesk@cambiumcollege.nl.

Onze agenda

25 jan

KLT 4tl frans

 Hele dag   Buys Ballot
25 jan

Presentaties PWS tl + online ouderavond studiekeuze

 Hele dag   Buys Ballot
27 jan

KLT 4tl duits

 Hele dag   Buys Ballot
Geen evenementen gevonden!