Het Cambium College in Zaltbommel is een brede, openbare school voor voortgezet onderwijs. Het is een prettige, laagdrempelige, veilige en goed bereikbare school die de leerlingen veel kansen biedt. Zij kunnen zich bij ons optimaal voorbereiden op een vervolgopleiding en we geven hen alle mogelijkheden om hun persoonlijkheid te ontwikkelen

Onze school is verdeeld over twee locaties, waar we vijf afdelingen van het voortgezet onderwijs aanbieden.

Op locatie Buys Ballot volg je het onderwijs van het:

  • vmbo-tl = (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) theoretische leerweg;
  • havo = hoger algemeen vormend onderwijs;
  • vwo = voorbereidend wetenschappelijk onderwijs

Op locatie De Waard volg je het onderwijs van het:

  • vmbo-bb = (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) basisberoepsgerichte leerweg;
  • vmbo-kb = (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) kaderberoepsgerichte leerweg;

Eén school, twee locaties, vijf afdelingen

Cambium College Zaltbommel

Elke dag komen er ongeveer 1300 leerlingen naar locatie Buys Ballot. Daar staan zo’n 120 docenten klaar om te zorgen dat jij goed onderwijs krijgt. Om te zorgen dat je niet zomaar verdwaald in zo’n groot gebouw, hebben we elke afdeling een eigen kleur gegeven. Daardoor leer je heel snel de weg bij ons te vinden. Naast al die docenten hebben we ook nog ondersteunend personeel, die ook voor jou klaar staan om je op weg te helpen.

Op locatie De Waard volgen elke dag ruim 400 leerlingen onderwijs in mooie praktijk- en theorielokalen. Een klein team van ondersteuners helpen de 40 docenten om te zorgen dat jij elke dag met plezier naar school kunt gaan. Veel docenten hebben naast hun werk als leraar ook andere taken. Zo zijn er mentoren, decanen, leerlingbegeleiders, leerling coördinatoren en ondersteuningscoördinatoren. Ook veel docenten hebben de taak om buitenschoolse activiteiten voor de leerlingen te organiseren.

Veiligheid op school is een belangrijk onderwerp. We vinden het van groot belang dat leerlingen en medewerkers zich bij ons veilig en vertrouwd voelen. Elke klas heeft een eigen mentor, we hebben pedagogisch medewerkers voor leerlingen-zaken, medewerkers die toezicht houden op alles wat zich in en op de buitenterreinen van de school afspeelt en er zijn elk lesuur absentencontroles. De school kan in voorkomende gevallen een beroep doen op externe hulpverleners. We hanteren het Verdrag van het Cambium, besteden veel aandacht aan pestpreventie.

Onze agenda

24 jan

KLT 6vwo Engels

  Buys Ballot
25 jan

KLT 4tl frans

 Hele dag   Buys Ballot
25 jan

Presentaties PWS tl + online ouderavond studiekeuze

 Hele dag   Buys Ballot
Geen evenementen gevonden!