“We beginnen al in groep 8 met het wennen via ons
doorstroomprogramma.”

De overstap van groep 8 naar de brugklas is soms best spannend. De school is groter, een nieuwe klas, nieuwe docenten, verder fietsen, andere vakken en misschien meer huiswerk.

Om je alvast te laten wennen aan deze nieuwe dingen kun je de laatste maanden van groep 8 al deelnemen aan het pre-brugklasprogramma (oftewel doorstroomprogramma). We bieden dit programma gratis aan. Je komt vier woensdagmiddagen naar onze school, maakt kennis met andere aanstaande brugklassers, leert het gebouw een beetje kennen. Samen werken we alvast aan vaardigheden die jou gaan helpen in de brugklas.

In de brugklas kun je kiezen of je hier langer gebruik van wil maken of niet. De nadruk komt dan meer te liggen op huiswerkbegeleiding en bijvoorbeeld planning.

Je ouders ontvangen na de aanmelding meer informatie over de aanmelding van het pre-brugklasprogramma.

Valerie van den Hoek, brugklascoördinator Buys Ballot

Gijs Holthuis, teamleider onderbouw De Waard

“Het voelde eigenlijk meteen vertrouwd in mijn nieuwe klas.”

Na de introductie, eventuele deelname aan het pre-brugklas programma en de zomervakantie start de eerste schooldag als brugklasser.

Je begint met een introductieperiode, waarin we je zo snel mogelijk beter kennis laten maken met je klasgenoten, je mentor, je coach, je docenten, je vakken en het gebouw. We nemen hier de tijd voor. Op locatie De Waard heb je bovendien een brugklaskamp. Op de locatie Buys Ballot helpen bovenbouwleerlingen je (leerlingcoaches).

Ook je ouders komen kennis maken met de mentor of coach en op de locatie Buys Ballot is begin oktober de oudermeeloopdag. Ouders nemen dan jouw plaats in de klas in en volgen jouw lessen.

Voor leerlingen met dyslexie en dyscalculie volgt snel een informatieavond om hulpmiddelen zoals voorleesprogramma’s te bespreken.

 

Vip traject

Speciaal voor kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte om de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs soepel te laten verlopen.  De ervaring leert dat de kinderen met meer zelfvertrouwen het schooljaar kunnen starten. Op basis van de informatie van de basisschool en/of ouders zetten we het Vip-traject in. Dit loopt tot de herfstvakantie. Dan wordt gekeken of er nog meer ondersteuning nodig is.

Onze agenda

18 jan

Ontwikkeldag (leerlingen lesvrij)

 Hele dag   Buys Ballot
18 jan

Ouderklankbord

 19:30   Buys Ballot
20 jan

Jeugdgemeenteraad 4vwo (’s avonds)

  Buys Ballot
Geen evenementen gevonden!