Talentontwikkeling is een belangrijke pijler op het Cambium College. Ontdek tijdens de eerste periode via een carrousel waar jouw talent ligt. Ga jij voor Art, sport of liever voor extra project-uren? Ook extra vakken zijn mogelijk. Cambridge Engels en MuziekPlus. In de onderbouw ga je jouw talent verder ontwikkelen. Zo dagen we je ook op een ander niveau uit om het beste uit jezelf te halen.

19-10-28 OLC2

Dynamisch Open Leer Centrum (OLC)

19-09-16 Cambridge

Cambridge Engels

scheikunde 2

Technasium

opleidingen - vwo - tekstblok 2

Maatschappelijk betrokken

De havo op het Cambium College staat bekend om de gemoedelijke sfeer, zowel onder de leerlingen als binnen het team van docenten. Ondanks de grootte van het gebouw voelt de opleiding kleinschalig. De havo is namelijk één van de vier deelscholen van het Cambium College. Daarnaast besteden we veel aandacht aan mentoraat. Ook dit draagt bij aan een goed klimaat.

Tom van den Brink: “Ik stond naast mijn rol als conrector nog een tijd voor de klas als natuurkundedocent. Het voordeel hiervan is dat je de ideeën die bedacht worden meteen in de praktijk kunt brengen en zelf kunt toetsen.”

Onderwijs op maat

Op het Cambium College geven we zoveel mogelijk les op maat. Gaat bijvoorbeeld wiskunde jou gemakkelijk af? Dan krijg je de mogelijkheid om dit vak op een hoger niveau te volgen. Maar ook binnen de lessen vinden we maatwerk belangrijk. Daarom hebben we Chromebooks geïntroduceerd op de havo. Hiermee is het makkelijker om lesstof op verschillende niveaus aan te bieden. De digitale lesstof past zich aan, aan het niveau van de individuele leerling. Tegelijk kan de docent heel snel zien waar de leerlingen moeite mee hebben. De Chromebooks zijn geen doel op zich, maar wel een middel om beter onderwijs op maat aan te kunnen bieden.

Uniek op de havo is dat we zo veel mogelijk met leerlingen praten, in plaats van over leerlingen. Bij de leerlingbesprekingen komen de leerlingen die achterstanden hebben, praten met al hun docenten, zodat er gezamenlijk een haalbaar plan kan worden gemaakt om de achterstanden weg te werken. Dit kan natuurlijk best spannend zijn, daarom voert de leerling het gesprek samen met zijn coach. Op de ouderavond wordt het plan door de mentor besproken met de leerling en zijn ouders.

Onze agenda

20 jan

Jeugdgemeenteraad 4vwo (’s avonds)

  Buys Ballot
24 jan

KLT 6vwo Engels

  Buys Ballot
25 jan

KLT 4tl frans

 Hele dag   Buys Ballot
Geen evenementen gevonden!