Op het vmbo tl maken we veel tijd voor begeleiding en persoonlijk contact. We besteden veel aandacht aan een prettige landing voor de leerlingen. Wanneer je start op het vmbo-tl neem je de eerste periode deel aan een carrousel. Zo ontdek je waar jouw talenten liggen. Is dat bij sport, Art of Bèta Challenge? In de bovenbouw kun je examen doen in LO2 en Maatschappijkunde. Genoeg om jezelf te ontwikkelen.

Het Cambium College bestaat uit vier deelscholen verdeeld over locatie De Waard en locatie Buys Ballot. Vmbo-tl is ondergebracht in het hoofdgebouw samen met de havo en vwo-opleidingen. Door de kleur in de gang is meteen duidelijk waar je bent. De lokalen en studiepleinen van het vmbo herken je aan de kleur rood. Deze indeling zorgt voor kleinschaligheid en korte lijnen. Daarnaast hebben we een heel hecht team van docenten. De leerlingen plukken daar de vruchten van!

Ruim aanbod

We hebben een heel ruim aanbod van vakken. Na de extra sportlessen, Art of Bèta Challenge in de onderbouw, kies je in de bovenbouw een extra (7e) examenvak. Dit doen we om de aansluiting met de havo te versterken en je kansen op het mbo te vergroten. Om het aanbod van vakken compleet te maken, kun je bij ons ook examen doen in Lichamelijke Opvoeding 2 en Maatschappijkunde. Deze vakken kunnen jou een voorsprong geven als je doorstroomt naar het mbo.

19-09-11 lo2

Examenvak LO2

19-09-11 maatschappijkunde

Examenvak Maatschappijkunde

DSC_0076

Talentontwikkeling Béta Challenge

teamwork-2198961_960_720

Maatschappelijk betrokken

“Ik vind het fijn om dicht bij de leerlingen te zitten, mijn deur staat ook altijd open. Ik houd van het geluid.”

Luuk van Bussel

Samen naar Ameland

Ook de beroemde Amelandreis is er nog steeds! Al velen jaren gaan we met leerlingen uit de tweede klas naar Ameland voor een activiteitenweek. Zo leert iedereen elkaar beter kennen. Het is elk jaar weer fantastisch en iedereen wil mee! Veel ouders kennen de Amelandreis nog van vroeger en vertellen hun kinderen wat zij beleefd hebben. Overigens staat er in het vierde leerjaar ook een buitenlandse reis op de agenda!

Fijne sfeer

We investeren veel in het schoolklimaat en in veiligheid. Dit zorgt voor een fijne sfeer en een goed pedagogisch klimaat. Daar zijn we trots op! We krijgen dit ook terug van de leerlingen, bijvoorbeeld via de leerling klankbordgroepen. Over het algemeen vinden ze het Cambium College een prettige school om te zijn.

“We maken gebruik van de moderne digitale middelen, zoals Chromebooks. Dit biedt veel mogelijkheden voor onderwijs op maat. Dat geeft de leerling meer eigenaarschap over hun eigen ontwikkeling. We leggen keuzes bij hen neer, dan haal je het beste in ze naar boven“, vertelt Luuk.

Onze agenda

18 jan

Ontwikkeldag (leerlingen lesvrij)

 Hele dag   Buys Ballot
18 jan

Ouderklankbord

 19:30   Buys Ballot
20 jan

Jeugdgemeenteraad 4vwo (’s avonds)

  Buys Ballot
Geen evenementen gevonden!